Бъркали буламачите за "Пирогов" в кухня на Алексей Петров

Общество
14:12 - 06 Юли 2020
14092
Бъркали буламачите за "Пирогов" в кухня на Алексей Петров

Скандалната кухня, в която приготвяли храната за „Пирогов” и „Шейново”, била собственост на Алексей Петров, научи Lupa.bg. Той на практика притежавал сградата и помещението, където се готвела храната за болничните заведения и нямал никакво отношение към приготвянето на отровните гозби.

Вината за развалени ястия, които злополучната фирма "Ира-Ирена Георгиева” предлагала на болните, била изцяло на Борислав Радулов, който стопанисвал фирмата за кетъринг.

Скандалът около кухнята гръмна преди седмица, когато стана ясно, че пациентите в най-големите болници в София имат в менюто си развалени храни и продукти с отдавна изтекъл срок на годност. Скандалът стигна до медиите, след като бивши служители на фирмата-доставчик разказаха за порочните практики в кухнята и показаха потресаващи снимки на мухлясали храни. 

Как обаче Борислав Радулов се захванал с този бизнес? 

Преди време Радулов сключил договор за наем с Алексей Петров и така се сдобил с цялото кухненско помещение и оборудването вътре. За разлика от бившия съветник в ДАНС обаче работел доста немарливо и под всякаква критика.

Месото, което доставял на готвачите, никога не е имало сертификат. Често била купувана бракувана мръвка, буквално часове преди тя да се размирише. Точно по тази причина неговите познати никак не били изненадани от скандала с развалената храна за болните пациенти, който възмути цялото общество.

Преди да отдаде кухнята под наем, самият Алексей Петров се занимавал с този бизнес и осигурявал кетъринга на БГА „Балкан”. „Но там нивото беше съвсем друго, качеството на храната беше перфектно”, спомнят си негови съратници.

Алексей Петров решил да завърти бизнес с Борислав Радулов по земляшка линия. И двамата са родом от Тетевенско. Петров даже имал намерение да продаде сградата с кухнеското помещение на Радулов, но вторият така и не се решил на тази стъпка. Бившият съветник в ДАНС бил потресен от немарливото отношение на наемателя си и от година и половина не поддържал отношения с него.