Баровец ще прави "Столипиново" на "Ориндж каунти"

Политика
19:40 - 12 Септември 2019
15856
Баровец ще прави "Столипиново"  на "Ориндж каунти"

Един от най-богатите хора в пловдивския квартал „Столипиново“ - строителният предприемач Илия Матаков, се впуска в надпреварата за районен кмет на „Източен“. Кандидатурата на Матаков е подкрепена от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, а самият той влиза в битката за района от гражданска квота.

Предприемачът живее и инвестира в квартал „Столипиново“, който се асоциира като средище на циганското малцинство в града. В него обаче живеят много българи и не следва управляващите да неглижират проболемите в квартала и да вдигат ръце от мисията да се върви към неговото социализиране и интегриране, счита Матаков.

„Календарът в Столипиново е спрял. „Столипиново“ е най-голямата язва на Пловдив. Почти целият ми смислен живот е минал в този квартал. Преди 25 години аз и моето семейство купихме първата сграда в квартала. Сблъсквали сме се със всички проблеми на квартала – административни пречки, нулева инфраструктура – липса на настилки и тротоари, липса на канализация и водопровод, осветление, липса на усещане за сигурност. Нищо не се е променило от десетилетия насам, а това е един малък град в града с брой на населението около 60 хил. души или колкото целия Асеновград“, подчерта Матаков.

Освен подобряване на подземна и надземна инфраструктурата, той акцентира върху намерението си да засили охраната и видеонаблюдението в района, като по този начин гражданите да се чувстват спокойни да се разхождат по улиците. Всичко това пък ще доведе до вдигане на стандарта на живот в района и съответно на цените на имотите, пише "Трафик нюз".