Баровски яхти ще се конструират в Бургас

Световноизвестна компания открива завод у нас

Новини
12:35 - 18 Май 2022
1249
Баровски яхти ще се конструират в Бургас

Нов сериозен инвеститор откри база и започва работа в Бургас още тази година. Това е компанията Bering Yachts. Днес нейни мениджъри представиха свое произведение в Пристанище Бургас, включвайки се в отбелязването на неговия 119-и рожден ден.

Те обявиха, че градът е предпочетен за разширяване на техния бизнес в конкуренция с още 3 локации в Европа. Bering Yachts вече са сключили договори с 60 служители в Бургас, които започват да работят буквално след някорко дни - на 1 юни. Компанията иска до края на тази година да увеличи броя им до 300.

„Добре дошли! Щастливи сме, че Бургас ще продължи да произвежда плавателни съдове, както го е правил в миналото. Тук ще откриете добри специалисти. Разчитайте на пълна подкрепа от мен и общинската администрация!“, каза кметът Димитър Николов.

Bering Yachts, който е международен производител на експедиционни яхти развива трансатлантически бизнес. Седалището на компанията е Северна Каролина, САЩ, а фирмата има офиси във Флорида, Монако, Лимасол. Bering строи яхти в Китай, а също така в Турция.

"Сега, с разширяването на нашия бизнес, ние откриваме корабостроителница в града с голяма корабостроителна традиция – Бургас, България", казаха от компанията.

Корабостроителница Bering в Бургас ще се специализира в пълен цикъл на производство на луксозни стоманени трансатлантически яхти, както и по-малки бързи лодки. Корпусът, изработен от стомана AH-36, и алуминиевата надстройка от морски клас, осигуряват издръжливост и гарантират на клиентите безопасност в техните морски приключения.

С повече от 10 яхти, планирани да бъдат построени през 2022 г., компанията очаква стабилен растеж за своя бизнес.