Барса и Наполи оставиха развръзката за реванша

Двата тима завършиха 1:1 на "Камп Ноу"

Спорт
11:43 - 18 Февруари 2022
1119
Барса и Наполи оставиха развръзката за реванша

Барселона и Наполи завършиха 1:1 в първия мач от плейофната фаза на Лига Европа, на „Камп Ноу“. Каталунците имаха тотална доминация в срещата, но така и не успяха да стигнат до победата заради многото пропуски пред вратата на Алекс Мерет.

Още в 5-ата минута Барселона създаде напрежение пред вратата на Наполи. Топката попадна в Педри, който имаше добра възможност, но стреля над напречната греда в аут. Десет минути по-късно Нико Гонсалес овладя топката в наказателното поле на Наполи, след което отправи много силен удар, но право в обсега на Алекс Мерет, който се намеси и изби в корнер.

Наполи организира опасна контраатака в 22-ата минута. Пьотр Зиелински пусна отличен извеждащ пас към Виктор Осимен, който се измъкна зад гърба на Жерар Пике, но си затвори ъгъла. Нигерийският нападател стреля, но Марк-Андре тер Стеген успя да спаси.

Барселона направи фрапиращ пропуск в 28-ата минута. Рахмани се опита с шпагат да пресече подаването към Пиер-Емерик Обамеянг, но неуспешно. Габонският нападател подаде към Феран Торес, който бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Наполи, но стреля изключително неточно в аут.

Наполи поведе с 1:0 в следващата атака. Елиф Елмас подаде към Пьотр Зиелински, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Барселона. Полякът стреля, но първият му удар бе отразен от Марк-Андре тер Стеген, но след това при добавката топката отново попадна в Зиелински, който с топовен удар вкара топката под напречната греда на вратата на Тер Стеген.

Барселона отне топката в 36-ата минута пред наказателното поле на Наполи. Нико Гонсалес подаде към Феран Торес, който стреля от границата на наказателното поле на Наполи, но встрани от левия стълб на вратата на Мерет. Девет минути по-късно Мингеса центрира в наказателното поле на Наполи, където Феран Торес бе оставен непокрит и стреля с глава, но неточно, встрани от левия стълб на вратата на Мерет.

Барселона организира много настоятелна атака в 56-ата минута. Адама Траоре отдясно центрира в наказателното поле на Наполи, а топката срещна лявата ръка на Жуан Жезус. Първоначално съдията Ищван Ковач подмина ситуацията, но след това получи сигнал, спря играта и бе привикан да разгледа ситуацията с ВАР. Реферът прецени, че трябва да посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Феран Торес, който прати топката в десния ъгъл, докато Алекс Мерет остана в центъра на вратата.

Пиер-Емерик Обамеянг направи добър пробив в 63-ата минута, който бе завършен с удар от границата на наказателното поле на Наполи, но над напречната греда в аут.

Барселона направи нов фрапантен пропуск в 88-ата минута. Усман Дембеле нахлу в наказателното поле на Наполи, след което направи двойно със Сержиньо Дест. Французинът продължи към Педри, който чукна за Феран Торес, който стреля много неточно в аут.

Минута по-късно Дембеле направи нов много силен пробив и нахлу в наказателното поле на Наполи, след което пусна пас успореден на голлинията, но Мерет успя с ръка да чукне топката точно пред погледа на Педри и Жорди Алба.

Барселона отново създаде големи проблеми за Наполи в 90-ата минута. Сержиньо Дест подаде към Люк де Йонг, който стреля със задна ножица, но встрани от десния стълб на вратата на Мерет.

В първата минута от добавеното време на мача Наполи имаше възможност да накаже нова грешка, но ударът на Дрис Мертенс бе спасен от Тер Стеген.

Барселона разви бърза атака. Люк де Йонг подаде към Феран Торес, който бе на добра позиция в наказателното поле на Наполи, но ударът му не бе точен и излезе в аут.

В края на мача Гави и Фабиан Руис си сблъскаха главите. Халфът на Наполи получи сериозна аркада и италианският отбор доигра последните 4 минути с човек по-малко.

Реваншът в Неапол е през следващата седмица.