Барса с невиждан резил, катулнците плащат и над милион след отпадането от Юнайтед

Спорт
13:07 - 24 Февруари 2023
1135
Барса с невиждан резил, катулнците плащат и над милион след отпадането от Юнайтед

Барселона претърпя поредно голямо разочарование в Европа, отпадайки от Манчестър Юнайтед във втория по сила турнир Лига Европа. След 2:2 на „Камп Ноу“ каталунците допуснаха поражение с 1:2 в реванша на „Олд Трафорд“ и се сбогуваха с надпреварата.

Това е четвърто поредно отпадане от европейски клубен турнир в рамките на едва 1 година и 77 дни. На 8 декември 2021 Барса се сбогува с Шампионска лига след загуба от Байерн. Последва нов германски кошмар на 14 април 2022, когато на пътя на каталунците в Лига Европа застана Айтрахт Франкфурт.

Ситуацията през този сезон е доста сходна – отпадане от групите на Шампионска лига, последвано от елиминация в Лига Европа. На 26 октомври „блаугранас“ отново се разделиха с Турнира на богатите, след като Инер победи Виктория Пилзен, а на 23 февруари дойде и загубата от Юнайтед.

Барселона ще влезе в месец март елиминиран от европейски клубни турнири за първи път от сезон 1998/99. Преди 24 години Барса приключва европейското си участие още през декември.

Отпадането и голът на Роберт Левандовски, който се разписа от дузпа в 18-ата минута беше гол №25 за поляка с екипа на Барселона.

Това активира една от клаузите в договора на Лева, която задължава испанския клуб да плати определена сума на предишния клуб на голаджията – Байерн Мюнхен.

Тази сума възлиза на 1,25 млн. евро и след като изпиха горчивата чаша, отпадайки от Европа, каталунците ще трябва и да платят на Байерн за головете, вкарани от Левандовски.