Барселона повали Реал Сосиедад с гол в добавеното време

Футбол
08:43 - 05 Ноември 2023
2637
Барселона повали Реал Сосиедад с гол в добавеното време

Роналд Араухо вкара гол в добавеното време, за да донесе победата на Барселона с 1:0 като гост на Реал Сосиедад в среща от 12-ия кръг на футболното първенство на Испания.

Реал Сосиедад имаше доста шансове през първото полувреме, които не бяха реализирани след серия от спасявания на Марк-Андре тер Стеген.

Най-добрата възможност за Барса беше на Фермин Лопес след фаул срещу Жоао Феликс преди почивката.

След това вратарят на Сосиедад Алекс Ремиро направи брилянтно спасяване, за да попречи на Гави да вкара. Роналд Араухо донесе успеха на гостите с попадение в 92-ата минута.

Победата поставя Барселона на трето място в класирането с 27 точки от 12 мача, на четири зад лидера Жирона, който спечели с 4:2 срещу Осасуна по-рано в събота. Реал Сосиедад е шести с 19 точки.

Мениджърът на "каталунците" Шави Ернандес не беше доволен от представянето на отбора.

"Просто е неприемливо, че не успяхме да вложим нужната интензивност от първата секунда. А негативните аспекти станаха доста през второто полувреме. Едва в последните пет минути започнахме да показваме малко старание и да изглеждаме добре. В крайна сметка начинът, по който спечелихме, беше грандиозен и това ще бъде огромен тласък за нашата увереност", коментира той.

Барса играе с Шахтьор Донецк в Шампионската лига във вторник в Хамбург, докато Реал Сосиедад приема Бенфика в сряда.