Барселона се вкара в беля заради Антоан Гризман

Каталунците са влезли в преговори с французина още през ноември, а през март са имали предварителен договор

Спорт
10:40 - 31 Май 2019
1813
Барселона се вкара в беля заради Антоан Гризман

Барселона може да си навлече огромни проблеми заради Антоан Гризман. Според "Кадена СЕР"и "Марка", каталунците са започнали контакти с френския нападател още през ноември миналата година, а през март вече са имали предварителен договор с него.

В средата на май звездата обяви, че напуска Атлетико Мадрид, като се очаква на 1 юли да подпише официално с "блаугранас".

Въпросната дата се изчаква, за да падне откупната му клауза от 200 млн. на 120 млн. евро.

Проблемът в случая е, че никой клуб няма право да преговаря с играч, който има повече от 6 месеца оставащи от договора си с настоящия си тим. Когато е бил осъществен първоначалният контакт през ноември, Гризман е бил обвързан за още три години и половина с "дюшекчиите".

В Атлетико са разочаровани от поведението на конкурента и звездата си и обмислят жалба до ФИФА. Ако тя бъде уважена, каталунците може да получат наказание да не подписват с нови попълнения за следващите две години.

От "Кадена СЕР" обявиха, че разполагат с писмени доказателства за нерегламентираните контакти между Гризман и Барселона и могат да ги покажат при поискване. Точно това се очаква да донесе огромните главоболия за испанския шампион.