Барселона срещу Юнайтед в Шампионската лига

Пече се люто английско дерби на четвъртфиналите

По света
13:31 - 15 Март 2019
1923
Барселона срещу Юнайтед в Шампионската лига

Барселона срещу Манчестър Юнайтед се очертава като най-зрелищния сблъсък в четвъртфиналите на Шампионската лига. Това отреди ръката на бившия бразилски вратар Жулио Сезар на днешния жребий в Нион.

Голям интерес предизвиква и английското дерби между Тотнъм и Манчестър Сити. В другите мачове Ювентус с Кристиано Роналдо ще бори Аякс, който детронира шампиона Реал Мадрид, а финалистът от миналия сезон Ливърпул ще спори с Порто.

Жулио Сезар начерта пътя до Мадрид, където ще се играе финалът на Шампионската лига. Победителят от Тотнъм и Сити ще срещне Аякс или Юве, а в другата полуфинална двойка ще се изправят Барселона или Юнайтед срещу спечелилия от Ливърпул и Порто. Ето и пълния жребий:

Шампионска лига, четвъртфинали

Аякс – Ювентус

Ливърпул – Порто

Тотнъм – Манчестър Сити

Барселона – Манчестър Юнайтед

Шампионска лига, полуфинали

Тотнъм/Ман Сити – Аякс/Ювентус

Барселона/Ман Юн – Ливърпул/Порто

Първите мачове от четвъртфиналите ще се играят на 9 и 10 април, а реваншите – на 16 и 17 април. Полуфиналите са предвидени за 30 април и 1 май, с реванши на 7 и 8 май.

Големият финал ще се проведе на 1 юни на стадион „Уанда Метрополитано” в Мадрид, като символичен домакин ще бъде победителят от първата полуфинална двойка.