Бързо производство, 20 акта и 15 фиша при спецакцията в Кайнарджа

Крими
16:43 - 11 Февруари 2020
1900
Бързо производство, 20 акта и 15 фиша при спецакцията в Кайнарджа

Резултатите от проведена специализирана полицейска операция срещу конвенционалната престъпност на територията на община Кайнарджа представиха днес на брифинг директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов и окръжният прокурор Теодор Желев.

Операцията бе проведена вчера 11:00 часа до 19:00 часа, под наблюдението на Окръжната прокуратура с участието на полицейски служители в Силистра, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ към Областната дирекция на МВР и Зонално жандармерийско управление – Варна.

Окръжният прокурор Теодор Желев определи полицейската акция като успешна и поясни, че тя е реализирана в изпълнение на указанията на главния прокурор за решителни мерки срещу битовата престъпност в малките населени места. Заложени са действия от страна на прокуратурата и полицията в Силистра, които ще бъдат постоянни и ще се осъществяват на територията на всички общини и малки населени места в областта. Целта е битовата престъпност да бъде сведена до поносими граници, така че гражданите в малките населени места да почувстват реално наличието на власт и на безкомпромисност към всякакви противообществени прояви и правонарушения, допълни окръжният прокурор. Подобни акции ще бъдат организирани в рамките на цялата година, уточни Теодор Желев.

Според резултатите, представени от областния директор старши комисар Юлиян Караславов, в хода на операцията са проверени 152 моторни превозни средства и 268 лица. Съставени са 17 акта и 15 фиша по ЗДвП.