Басейнът на софийското 30-о училище пак ще работи (СНИМКИ)

Йорданка Фандъкова посети ремонтираното съоръжение

Актуални новини
13:15 - 24 Юли 2019
2766
Басейнът на софийското 30-о училище пак ще работи (СНИМКИ)

Десетки години, след като басейнът в софийското 30-о средно училище "Братя Миладинови" в Зона Б-5 беше занемарен и неизползваем, проектът получи финансиране и съоръжението ще се реновира изцяло. Това стана ясно след инспекцията на кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която лично посети мястото.

Средствата за проекта са одобрени с решение от края на май тази година и са в размер на 1 950 721 лв. Освен възстановяване на басейна с тях ще бъде и обновен физкултурния салон на школото.

Училището е изградено и отворено през далечната 1981 г. Басейнът е функционирал само няколко години, след кеото е бил занемарен и затворен. Днес в школото учат около 1000 деца, от които 300 са на целодневен обучителен режим.

Целта е не само да улесним изпълнението на учебната програма, но и да възпитаваме младите хора в двигателна активност и здравословен начин на живот. Ще мислим и за възможност басейнът да се използва и от други ученици в район "Възраждане", споделят от общината.

В момента ръководството е притеснено най-вече за обезпечаване безопасността на децата до приключването на ремонта, призна пред Радио София Атанаска Рейха – директор на 30-о училище.

Срокът да ремонтните дейности е 210 календарни дни. Обновяването на физкултурния салон и прилежащите помещения се очаква да приключи до началото на ноември 2019 г. До края на февруари 2020 г. трябва да е готов и плувният басейн.

Снимки: Агнес Методиева