Баща и син отвличали жени за проститутки, чакат да отворят границите

Новини
14:49 - 03 Април 2020
1965
Баща и син отвличали жени за проститутки, чакат да отворят границите

Баща и син от Сливо поле са арестувани за отвличане на жени, които са принуждавани да проституират в чужбина, съобщават от Окръжната прокуратура в Русе. Двамата действали от 2017 г.

В къща, в която са били противозаконно лишени от свобода отвлечените жени бяха задържани двамата извършители – И. Д. Ц – на 50 години и сина му – Й. И. И. – на 30 години. През периода от 2017 г. до месец март 2020 г. те са организирали отвличането и противозаконното лишаване от свобода на различни жени, които впоследствие са използвани за развратни действия. При последния случай противозаконното лишаване от свобода на жената се е наложило, тъй като границите на Република България са затворени, във връзка с обявеното извънредно положение.

Въпреки трудностите в работата при настоящите условия, двете пострадали са разпитани пред съдия, извършен е оглед и са изготвени част от необходимите експертизи.  На 03.04.2020г. Окръжна прокуратура – Русе е внесла искания за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от съда и за двамата. Предвиденото наказание за най-тежкото престъпление е от 7 до 15 години лишаване от свобода.