Баща и син Славейкови пак "кацнаха" на площада

Новини
18:52 - 29 Май 2019
2674
Баща и син Славейкови пак "кацнаха" на площада

Легендарната пейката на баща и син Славейкови бе върната днес на площад "Славейков", похвалиха сеот Столичната община. Тя беше реставрирана по време на одиозния ремонт на ул. "Граф Игнатиев", площадите "Славейков", "Гарибалди" и градината на "Св. Седмочисленици", който официално приключи в сряда, 29 май. Възстановена е и сянката на Славейкови, както е била по първоначалния проект. 
Пейката е поставена през 1998 г., заедно с фонтана, който сега е възстановен във вида му от 30-те години на 20 век. Пейката е изработена по проект на арх. Станислав Константинов и скулптура Георги Чапкънов. 
От общината посочват, че цялостната площ на ремонтираната зона е малко над 40 дка като констатираните недобре изпълнени дейности са на площ от 15 дка. В тези участъци е наложена максималната санкция от 5 процента за всяка една от тези дейности. Столичният инспекторат е наложил максимална глоба от 3000 000 лв. за недобре почистване на обекта при неговото предаване. Общо всички санкции за изпълнителя, проектанта и надзора на цялостния ремонт на зоната възлиза на 290 хил. лв. Гаранцията на обекта е осем години като за този период изпълнителят е задължен да отстранява всички възникнали нередности за своя сметка.