Бащата, дядото и чичото на убитото в Прилеп дете остават в ареста

Вчера бяха задържани седем души, от които четирима са били разпитани и освободени

Новини
08:35 - 29 Август 2023
3187
Бащата, дядото и чичото на убитото в Прилеп дете остават в ареста

Бащата, дядото и чичото на убитото в село Прилеп дете остават в ареста. За тях има данни, че са участвали в убийството на шофьора на камиона, блъснал детето, но все още не е ясно кой е конкретният извършител. Това стана ясно от думите на шефа на бургаската полиция комисар Емил Павлов.

Вчера бяха задържани седем души, от които четирима са били разпитани и освободени.

"И тримата са съпричастни към смъртта на лицето, а кое точно е виновното лице, ще стане ясно след експертизите, които са назначени", каза Павлов в ефира на Нова тв.

От думите му стана ясно още, че един от тримата е осъждан. Става въпрос за дядото на жертвата. Работили са в дърводобива и не са местни жители на село Прилеп. Там било спокойно, но въпреки това ще има засилено полицейско присъствие, за да не се стига до напрежение.

Точната причина за смъртта на шофьора все още не е ясна, но вероятно е кръвозагуба след като е бил наръган с нож. Според свидетелските показания детето е излязло само на пътя, което е вероятната причина за смъртта му, а не превишена скорост. Посочено е още, че тримата мъже са употребили алкохол преди инцидента.

Резултати от експертизите се очакват към 13-14 часа днес.

Наказанието, което виновният може да получи, е между 10 и 20 години, но санкцията ще бъде индивидуализирана с оглед на криминалното минало и виновността, обясни бургаският окръжен прокурор Георги Чинев.

Вчера 6-годишно дете бе блъснато на пътя в село Прилеп, Сунгурларе, от шофьор на камион. То е починало на място. След това обаче близките му, които са празнували наблизо, са се събрали и са нападнали водача. Той е имал спътник, който е избягал с друга кола, и е звъннал на 112 от съседното село. Когато се върнал обратно, 57-годишният му колега бил мъртъв.