Убитият шофьор, нападнат в кабината си, намушкан с нож?

Седем от роднините на прегазеното дете са задържани

Новини
07:58 - 29 Август 2023
4129
Убитият шофьор, нападнат в кабината си, намушкан с нож?

Трагедията в бургаското село Прилеп продължава с пълна сила, след като дете загина, прегазено от камион, а шофьорът беше убит при саморазправа. Седем от роднините са задържани.

„Шофьорът е бил нападнат, докато е в кабината на камиона. Установена е порезна рана в областта на прасеца. Най-вероятно, правя догадка, причината е кръвозагуба след нанесения удар с нож в областта на прасеца“, каза за Би Ти Ви Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас.

„Шофьорът не се е опитал да избяга. Той е бил нападнат в кабината от роднини на прегазеното дете. Задържани са бащата, дядото и чичото на загиналото дете. Четири други лица бяха разпитани и освободени“, добави той.

„Няма напрежение на територията на село Прилеп. Полицейското присъствие остава засилено. Тримата задържани имат съпричастност към смъртта на шофьора. Лицата са празнували семеен празник. Детето излиза внезапно на пътното платно, което е вероятната причина за произшествието“, обясни старши комисар Емил Павлов, директор на ОДМВР-Бургас.

В кабината на тежкотоварния камион е имало и още един човек – вторият шофьор.

„След нападението над шофьора, вторият шофьор напуска камиона, за да не бъде нападнат от роднини на детето. След като идват екипите на МВР на място се връща и оказва съдействие. Разказва как вижда нападението, изплашва се и напуска камиона“, посочи той.