Бащата на Бритни Спиърс вече не е неин попечител

Новини
09:22 - 30 Септември 2021
2283
Бащата на Бритни Спиърс вече не е неин попечител

Съд в Лос Анджелис отне от бащата на Бритни Спиърс попечителството над певицата, с което той контролираше живота и парите й в продължение на 13 години, предаде Асошиейтед прес.

"Настоящата ситуация е непоносима", заяви съдия Бренда Пени след изслушването на аргументите на двете страни. "Тя е отражение на една създала се токсична среда, която изисква отстраняването на Джеймс Спиърс".

Това е голяма победа за попзвездата, която бе внесла иск да се освободи от попечителството на баща си, продължаващо от 2008 г.

В началото на септември Джейми Спиърс подаде молба до съда в Лос Анджелис да сложи край на попечителството над певицата.

Това се случи след като Бритни се оплака пред съда през юни, че режимът е насилствен и унизителен за нея. Тя подаде правни документи с молба баща й незабавно да бъде отстранен като попечител на състоянието й от 60 милиона долара.

Тогава певицата се оплака, че заради попечителството няма право да шофира, да има деца и дори да се омъжи за годеника си. Мярката бе наложена от съда заради временното психическо състояние на Спиърс преди години.