Бащата на Чане изплака: Не мога да погреба сина си

Прокуратурата назначила нови експертизи на тялото на Стоян Зайков

Крими
09:33 - 17 Юли 2019
3212
Бащата на Чане изплака: Не мога да погреба сина си

 "Искам да се сбогувам със сина си! Вече втори месец не можем да го погребем", изплака бащата на двойния убиец Стоян Зайков-Чане. Тялото на сина му все още е в Съдебна медицина, където бе закарано на 29 май, когато си тегли куршума.

Преди време от МВР обявиха, че никой от близките на Чане не иска тялото му за да го погребе и вероятно кметството в Костенец ще трябва да извърши траурната церемония.  

Георги Зайков обаче е категоричен, че това не е вярно. Той разказа пред "Траффикнюз", че е пуснал две молби до Окръжна прокуратура в София за тялото на сина си. На последната му отговорили, че това може да стане след месец.

"Аз отслабнах с 10 кг, майка му ще умре от притеснения. Разбира се , че искаме да се сбогуваме с детето ни. Добър или лош, той е наш син", заяви Зайков старши. Той и съпругата му Павлина не вярват, че Стоян сам е сложил край на живота си. 

От Окръжната прокуратура в София обаче твърдят, че не могат да освободят тялото на Чане, защото са били назначени нови експертизи. 

Синът на Зайков също често питал баба си и дядо си Георги, кога ще се прости с баща си. 14-годишният Стивън остана кръгъл сирак след като Чане застреля майка му Милена Шишкова, а после сложи край на живота си.

В момента тийнейджърът живее при сестрата на майка му, която получи правата на настойник.