Бащата на COVID-жертвата Христо: В болницата заразяват нарочно с вируса

Адвокат Иван Денев разкрил нарушение на мерките във великотърновската лечебница

У нас
17:20 - 25 Август 2020
6875
Бащата на COVID-жертвата Христо: В болницата заразяват нарочно с вируса

Бащата на починалия от COVID-19 19-годишен Христо Иван Денев изнесе поредна порция обвинения срещу медиците във великотърновската болница, като според него реаниматорите там нарочно се заразявали здрави пациенти.

Въпреки че преди няколко дни в участието си в "7/8" ТВ адвокатът обяви в ефира, че коронавирус няма и всичко било една измама с цел точене на пари и експериментиране върху здравето на пациентите, днес той твърди, че именно анестезиолозите в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" не спазвали наложени мерки.

"Нормално ли е във Филевата мъртвилница коронаотделението да е насред другите? Нали идеята е да бъде максимално отдалечено и обезопасено? Нормално ли е т.нар. реаниматори - гробари да обслужват бъдещите мъртъвци с Covid и същевременно да правят операции отсреща, в хирургията? Къде са мерките и карантините?", пита Денев. И настоява всичко това да бъде разследвано, включително от прокуратурата и ДАНС. 

Самият юрист възнамерява сам да сезира компетентните органи, сред които според него са и КПКОНПИ, и НАП. 

Болницата в старата столица и към момента се проверява от държавното обвинение, тече и проверка от Медицинския надзор за нарушения на етичните норми при лечението на Христо, който издъхна от инфекцията на 1 август.