Бащата на Георги Йомов стана обвиняем за закана с убийство

43-годишният Цецко Йомов остава в ареста

Топ
17:39 - 18 Май 2022
3421
Бащата на Георги Йомов стана обвиняем за закана с убийство

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишния Цецко Йомов, баща на футболиста на ЦСКА Георги Йомов, за извършени хулигански действия и закана с убийство, съобщиха от държавното обвинение.

Цецко Йомов е обвинен за това, че около 22 часа на 16 май на бензиностанция на Околовръстното шосе в София е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - извадил пистолет, насочил го към 36-годишния Иван Петров и произвел изстрел в левия му крак. След това насочил оръжието към 26-годишния Марио Вълчев и прострелял и него в левия крак.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост, категорични са от Софийската районна прокуратура.

43-годишният Цецко Йомов е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на Иван Петров, като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал: "Ще ти пръсна главата".

След случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на Софийска градска прокуратура. Днес разследването е изпратено по компетентност в Софийска районна прокуратура.

До момента в хода на разследването са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи.

С постановление на прокурор бащата на Георги Йомов е задържан за 72 часа, тъй като има опасност да извърши друго престъпление.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.