Бащата на Джонсън наруши карантината, мина през София и кацна в Атина

Общество
12:31 - 02 Юли 2020
2080
Бащата на Джонсън наруши карантината, мина през София и кацна в Атина

Бащата на английския министър-председател се е насочил към Гърция в очевидно пренебрежение на пандемичните съвети за пътуване от правителството и съответно собствения му син, пише Дейли Мейл.

Стенли Джонсън летял въпреки указанията на външното ведомство, че британците не трябва да отиват в чужбина, освен ако не се наложи. 79-годишният баща на Борис Джонсън пристигна снощи в Атина, за да посети планинската си вила.

Той се похвали с пътуването си с публикации в Instagram, показващи как самолетът му идва над Атина. Бившият евродепутат от торите е долетял до гръцката столица през българската столица София, защото гръцкото правителство забрани директни полети от Обединеното кралство до средата на юли. 

Вилата с четири спални в Пелион има басейн и тераси с изглед към планината и морето. Плажът е само на пет минути пеша през маслинова горичка. Пътуването на Стенли Джонсън показва, че е възможно да се пътува през трета държава, за да се заобиколят правилата, предназначени да спрат разпространението на коронавирус, пише английският таблоид. Не за първи път той решава да действа срещу съветите на правителството относно пандемията.