Бащата на Кирил Петков "вади" хиляди в подкрепа на премиера и Асен Василев

Общество
18:15 - 14 Юни 2022
8833
Бащата на Кирил Петков "вади" хиляди в подкрепа на премиера и Асен Василев

Шествие в подкрепа на правителството на Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев организират съмишленици на "Продължаваме промяната" вечерта на 22 юни на жълтите павета. А тона за демонстрацията в деня, в който се предполага, че може да започне процесът по падането на ветото за РСМ от София, даде лично бащата на Петков - Петков. Още в края на миналата седмица той призова всички, вярващи на сина му и заместника му да се съберат на площада. 

"Нека всеки, който иска да бъде част от промяната да дойде пред Народното събрание на 22.06.2022 г. от 18:30.

Страната ни днес е в криза. Политическа, икономическа и дори такава на идентичността. Води се битка с мафията, сраснала се с държавата ни. Скандалите във властта станаха ежедневие. И не на последно място - в Европа бушува безумна война.

България днес е на кръстопът и от нас зависи по кой път ще поемем. Ще изберем демокрация или авторитаризъм, свобода или подчинение, смелост или страх. Ние искаме да живеем в правова държава с върховенство на закона. Искаме борбата с корупцията да продължи.

Искаме прозрачност, политическа и икономическа независимост. Искаме достойно бъдеще като част от Европа!  Заради всичко това подкрепяме настоящето правителство, защото не желаем джипки и каскети! Сега е нашият шанс да заявим позицията си", пишат организаторите. По информация на Lupa.bg това са учредители на "Продължаваме промяната" - единият канадски жител на име Валери Стефанов, и Мариана Ангелова. 

Стотици са заявили готовност да се включат от създаването на фейсбук алармата за събитието преди няколко часа, а хиляди "имат интерес" да присъстват, както са обявили досега.