Бащата на Киро мрачен и по къси гащи пред парламента

Татко Петко беше един от най-активните демонстранти на площада в последните дни

Новини
22:44 - 22 Юни 2022
11046
Бащата на Киро мрачен и по къси гащи пред парламента

Бащата на Кирил Петков - Петко и днес, в деня на съдбата на правителството, беше пред парламента още преди вота на недоверие. 

Докато довчера менторът на премиера бе енергичен и в бодро настроение, днес определено изглеждаше мрачен и притеснен - явно предусетил, че синът му след минути няма да е вече премиер. Той дори приседна на стълбите, явно уморен от жегата.  

След новината, че кабинетът е паднал обаче, Петков-старши събра сили и ентусиазъм и грабна мегафона.

"Тези хора, които излизат от централния вход на Народното събрание - това са истинските победители, а другите ще се измъкнат от задния вход. Ето това е най-голямото доказателство кой е победител. Това, че шепа измамници направиха тази врътка сега, това не означава, че са победили!", каза той. 

Според Петко Петков всички присъстващи на площада са истинските победители. Той напомни за думите на сина си Кирил Петков, който заяви, че докато има пулс във вените си и докато може да стои прав, битката продължава. 

"Благодаря ви хора, че сте тук, щастлив съм, че победихте!", каза бащата на премиера. 

В последните дни бащата на премиера активно участваше в уличните събития и говореше пред множеството за подкрепа на правителството.