Бащата на Меси засечен в Манчестър, ще преговаря

Аржентинецът трябва да се яви на тренировка в понеделник

Топ
12:40 - 27 Август 2020
2086
Бащата на Меси засечен в Манчестър, ще преговаря

Бащата на Лионел Меси – Хорхе, е пристигнал преди часове в Манчестър, за да води преговори със Сити относно трансфера на неговия син.

Както е известно, Меси поиска да напусне Барселона след фиаското, което каталунците претърпяха в Шампионска лига.

Меси, който прекара цялата си футболна кариера в Барселона, информира клуба за желанието си да си тръгне, изпращайки бюрофакс – услуга, използвана в Испания, с която спешно се изпраща документ, който се нуждае от доказателство до трети страни.

“TyC Sports” информира, че Хорхе Меси е пристигнал в Манчестър, за да се срещне с изпълнителния директор на Манчестър Сити Феран Сориано и да дискутират условията по трансфера на Лео на „Етихад“.

Лионел Меси ще се появи този понеделник на тренировката на първия отбор на Барселона, която ще бъде ръководена от Роналд Куман, съобщава аржентинският канал „TyC“.

Аржентинецът не иска да създава допълнителни правни проблеми с клуба и ще започне подготовката за новия сезон, докато целият казус не бъде разрешен.

Меси се очаква в неделя сутринта да посети базата на клуба, за да му бъде направен PCR теста за коронавирус.

Меси иска да избегне всякакви съдебни спорове с клуба или срещу него да бъде образувано дисциплинарно производство.

Сега ще е необходимо да се види каква позиция ще заеме Барселона. Техническият секретар на клуба Рамон Планес вече обяви, че ще се търси да бъде постигнато споразумение между двете страни, така че Лео Меси да продължи да бъде лидер на новия проект на клуба