Бащата на модерната преса Валери Найденов: Тъмни сили готвят преврат!

Политика
20:27 - 07 Август 2020
8835
Бащата на модерната преса Валери Найденов: Тъмни сили готвят преврат!

„Аз съм от тези хора, които смятат, че кръстовищата трябва да са свободни за хората, които ги преминават. Едно е да протестираш, друго е да тероризираш град, като пречиш на придвижването“. Това заяви Валери Найденов, журналист и политически анализатор, който посочи, че подкрепя действията на управляващите.

„Щеше да стане интересно, ако още една седмица бяха останали блокирани кръстовищата и тогава тези, които ги блокират, щяха да усетят народната любов наистина“, изтъкна той, цитиран от БНР. Според него нищо не пречи на хората да протестират, но да не блокират кръстовищата.

„Чувам всякакви закани, но се надявам, че те не представляват основната философска мисъл на протеста… Една държава, която може спокойно чрез избори да си сменя управляващите, трябва да го прави именно така. А това пред очите ни е опит за преврат от тъмни сили“, смята Валери Найденов. И допълни, че сред „сините“ политолози мненията относно протеста са много разделени и повечето от тях са против исканията на този протест: „Не виждам откъде идват тези претенции, че това е демокрация, когато разрушаваш институции“.

По повод изнесени от социологически агенции данни за срив в доверието в управляващите Найденов заяви: „Ами тогава да отменим изборите и социологическите агенции да ни назначават парламент… Имаме след 6 месеца избори, достатъчно кратко разстояние… Просто държа на демократичните процедури“.

За журналиста от изключителна важност е и преминаването към мажоритарен вот: „Това е истинското избиране, тогава народът кой е мутра и кой не е. Тези, които имат претенциите да могат те да съдят кой е мутра и не разрешават на народа да го каже, те са против мажоритарния вот. За мен те са мутри“.