Бащата на Сашко: Детето ми е скрито някъде

Шести ден продължава издирването на момчето от Перник

Общество
08:22 - 16 Ноември 2022
6851
Бащата на Сашко: Детето ми е скрито някъде

Изчезналият безследно вече шести ден 12-годишен Александър от Перник е скрит някъде. Мнението изрази бащата на момченцето Александър Цветанов призори в личния си профил във фейсбук. Не става ясно дали смята, че синът му е отвлечен или сам е намерил място за укритие от ниските температури навън.

"Решихме да си почине и да се обучава при други специалисти. Той много добре се ориентира и не смятам, че е навън. Това е моето усещане като баща", написа Цветанов-старши малко преди съмване. 

Той за пръв път уточни и нови дейности и хора, с които Сашко традиционно се е срещал преди изчезванто си: 

"Той много добре работи с жената, която го придружава и в училище и с логопедите, чете, пише, решава задачи, умножава. С него работят асистентът му, психолог, логопед, ходи на катерене, езда, рисуване, нирвана терапия и много други".

Цветанов отново публикува конкретни картини на Сашко, нарисувани относително скоро и изложени в галерия в Перник през септември. 

Шесто денонощие хиляди издирват Александър - в самия град, край водоемите, в покрайнините на Перник и по маршрути извън него. И досега, въпреки намесата и на полицейски кучета, и на хеликоптер, дронове и специализирани в търсенето на хора служители на реда, следа от него не е открита.