Бащата на Тошо Куката - уволнен служител на ДАНС

Огнян Чалъков напуска МВР през 2008 г., след като катастрофира пиян

Новини
19:11 - 10 Април 2023
10150
Бащата на Тошо Куката - уволнен служител на ДАНС

Продължават да се разплитат интересни родословни връзки на инфлуенсърите, които пуснаха клип как се гаврят с болно дете в пловдивски мол. Тодор Чалъков-Тошо Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Емили Тротинетката бяха оставени за постоянно в ареста, а срещу тях има повдигнати обвинения.

Броени дни след скандала заместник-кметът на пловдивския район "Западен" Димитър Караилиев от ГЕРБ, който е брат на Чеченеца, обяви, че подава оставка. Градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев първо пусна пост в подкрепа на своя съпартиец, но после го изтри. 

Политически мотиви в действията на МВР, съда и прокуратурата пък съзря майката на Тошо Куката - Таня Чалъкова. „Това е една репресия спрямо децата ни, спрямо нас, спрямо съпруга ми, който е на възлова позиция. Децата ни ли са най-големите престъпници в България? Цялата история е много нагласена”, написа тя. И обвини магистратите в политически подбуди, поиска и оставката на МВР шефа Иван Демерджиев.

"Възловата позиция" на нейния съпруг Огнян Чалъков всъщност се оказва членството му в ГЕРБ.

Той е бивш служител на ДАНС, но напуска системата на МВР през 2008 година, след като катастрофира пиян в подлеза под Пощата на ул. „Гладстон“. Тогава той първоначално твърдял,  че зад волана е била жена му, но версията му била оборена.

В средите на ГЕРБ обаче Огнян Чалъков е известен най-вече с таен запис на скандално изявление на Иван Тотев пред партийния актив в район "Западен" през 2013 година по времето на кабинета "Орешарски".

В него Тотев, който тогава е кмет, разяснява как ще провалят областния управител Венцислав Каймаканов с незаконосъбразни решения на местния парламент. На въпросната сбирка градоначалникът, който е и лидер на партията, говори и как да се спасят от чистка активисти на ГЕРБ след смяната на властта.

"Имаме диалог с новия директор на летище “Пловдив”. Ако стане нещо с нашите хора, ще ги пращаме там. Във ВиК нещата са много добре, имаме диалог с директора, новия. Нямаме нито един уволнен наш човек във ВиК”, се чува от разпространения материал, който тогава разтърси Пловдив, цитира Марица.

Припомняме, че по време на брифинг на прокуратурата в Пловдив стана ясно, че в рамките на 2 години Тошо Куката е осъден 7 пъти - за 3 грабежа, една кражба, закана с убийство и лека телесна повреда по хулигански подбуди.  В четвъртък той и другите двама инфлуенсъри ще обжалват постоянния си арест пред Окръжния съд.