Бащата на убития Андрей с отворено писмо до Сашо Диков

Бившият депутат моли журналиста да вземе интервюта и от други убийци, освен от Полфрийман

Крими
20:30 - 06 Юни 2020
5440
Бащата на убития Андрей с отворено писмо до Сашо Диков

Христо Монов, бащата на убития от Джок Полфрийман Андрей Монов, написа във фейсбук отворено писмо до водещия Сашо Диков. Поводът за това обръщение е интервю на Сашо Диков с Полфрийман. 

Христо Монов призовава водещия да вземе "равни по време интервюта" и с Мартин Трифонов, Северин Красимиров и Илиян Здравков-Зико - извършители на най-жестоките убийства у нас напоследък.

Ето и цялото писмо:

Г-н Сашо Диков,

Не гледам Ваши предавания от 14 години. Поводът е Вашето джуркане на фактите от един мач между Левски и ЦСКА . Аз гледах мача от сектор „А” , а синът ми Андрей - от сектор „Б” . Когато вкъщи гледахме предаването Ви се питахме дали сме били на мача. Така добре с митичния Асен джуркахте, че решихме да не си причиняваме когнитивни дисонанси.

Вчера 05.06.2020г., с приятели гледахме старта на футболното ни първенство. След 20.40 часа телефонът ми се задръсти. Поводът беше поредното Ви интервю с убиеца на сина ми. Мотивирали сте това с Вашето чувство за обективност в журналистиката.

Уважавам тази Ваша позиция, г-н Диков и Ви моля да вземете равни по време интервюта и с: Мартин Трифонов, Северин Красимиров и Илиян Здравков-Зико .

Мартин Трифонов-убиецът на 7-годишната Кристин в с. Сотиря;

Северин Красимиров-убиецът на журналиста Виктория Маринова в гр. Русе;

Илиян Здравков-Зико-убиецът на студентката Виктория Здравкова в гр. Велико Търново.