Бащата на убития Динов пред Lupa.bg: Божков не е поръчал сина ми!

Новини
19:30 - 05 Февруари 2020
30864
Бащата на убития Динов пред Lupa.bg: Божков не е поръчал сина ми!

"Не смятам, че Васил Божков е поръчал убийството на сина ми Йордан Динов, нямам никакви съмнения към този човек", каза пред Lupa.bg д-р Петър Динов, баща на застреляния с 6 куршума в главата преди 8 години хазартен бос. 

Видният  лекар, който дори е ставал Гинеколог на годината, отрече пред медията ни синът му да е имал някакъв общ бизнес или допирни точки с Васил Крумов Божков, който според прокуратурата е разследван за няколко поръчкови убийства. 

"Синът ми не е бил свързан по никакъв начин с г-н Васил Божков, затова нямам каквито и да е съмнения, че той може да е замесен в разстрела. 8 години минаха оттогава, делото го вкараха в съдебна зала, но това стана чак след толкова дълъг период. Аз не мога да кажа дали подсъдимите са реалните извършители на престъплението", каза пред медията ни д-р Петър Динов.

Пред съда за убийството са изправени двама души, които са сподвижници на Златомир Иванов, известен като Златко Баретата. Те бяха арестувани месеци след убийството, но след като прекараха повече от година в ареста, бяха пуснати на свобода. Експерти категорично заявиха пред Lupa.bg, че вероятно те няма да могат да бъдат осъдени, защото е минало прекалено много време от жестокото престъпление.

В последните дни прокуратурата усилено работи и събира доказателства за това - дали избягалият Дубай Васил Божков е поръчвал убийства на конкуренти в бизнеса. Колегите на обвинител номер 1 събират обаждания от хора, които могат да дадат анонимна информация, касаеща убийства или изнасилвания, в които е замесено името на Васил Божков. До този момент има съмнения за участие на Васил Божков в покушението над Манол Велев, но все още от прокуратурата не са извадили доказателства за това. 

40-годишният Йордан Динов беше убит в центъра на София на 4 април 2012 година, когато беше покосен с 6 куршума в главата и издъхна в линейката.

Припомняме, че в края на миналата година братята Цветомир и Боян Найденови сигнализираха нееднократно в свои интервюта, че Васил Божков ги е заплашвал директно с думите "ще ви ликвидирам заедно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов."