Бащата на убитото от Местан бебе иска 100 000 кръвнина

Повече от пет години след инцидента съдебната сага е все още в начален етап

Политика
19:56 - 27 Октомври 2024
2764
Бащата на убитото от Местан бебе иска 100 000 кръвнина

Бащата на загиналото бебе при тежката катастрофа край Загорско поиска 100 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени щети от смъртта на дъщеричката му. Искът на Юсеин Ахмед е срещу застрахователна компания, сключила „Гражданска отговорност“.

Припомняме, че инцидентът стана на 14 април 2019 година на главния път Кърджали - „Маказа“. Автомобилите на семейство Ахмед и Лютви Местан се сблъскаха при опит на политика да се включи в движението от разклона за село Загорско. При произшествието загина 6-месечната Еджрин.

Повече от пет години след инцидента съдебната сага е все още в начален етап. Делото стартира, но на два пъти беше връщано на прокуратурата за нов обвинителен акт. Той отново е внесен, като новият опит за разпоредително заседание е насрочен за 4 ноември. Веднъж делото започна отначало и поради пенсиониране на съдията, който трябваше да го води.

Пред Темида застават бащата на загиналото дете - Юсеин Ахмед, и бившият политик Лютви Местан. Те са обвинени в съпричиняване на смърт по непредпазливост.

Окръжният съд в Кърджали спря производството по исканото обезщетение до приключване на наказателното такова. Юсеин Ахмед обжалва определението, но в Административния съд в Пловдив отново получи отказ.