Баскетболист и приятелката му бяха арестувани за убийство на жена

САЩ
12:53 - 18 Декември 2023
2288
Баскетболист и приятелката му бяха арестувани за убийство на жена

Баскетболистът на Стоктън Кингс Ченс Команчи и неговата приятелка Сакари Харндън са арестувани и обвинени в отвличането и убийството на Марайна Роджърс, съобщи полицията в Лас Вегас.

Отборът на Стоктън Кингс е част от Г-Лигата (Лигата за развитие) на Националната баскетболна асоциация и филиал на тима на Сакраменто Кингс, а 208-сантиметровият Команчи има по 14 точки и 7 борби средно на мач за него през този сезон. Той е бил арестуван в петък.

От полицията в щата Невада разкриха, че имат доказателства, че 27-годишният Команчи и 19-годишната Харндън са убили 23-годишната Роджърс. Роджърс е била обявена за издирване на 6 декември от нейни приятели. Това е било ден след гостуването на Стоктън Кингс на тима на Г-Лийг Игнайт в Хендерсън, щата Невада и ден преди срещата на Кингс с Рип Сити Ремикс в Портланд, щата Орегон. И в двата мача Команчи е играл за Стоктън.

Властите в Невада са открили тялото на Роджърс в пустинята край град Хендерсън, а според полицията убитата е била приятелка с Харндън, като двете са се срещнали на 5 декември. Роджърс е била отвлечена, а след това и убита от Команчи и Харндън, твърдят властите.

Във вторник Команчи ще се яви пред съда в Сакраменто, щата Калифорния и се очаква той да бъде предаден на властите в Невада. Ако бъде признат за виновен, баскетболистът може да получи и смъртно наказание, макар от 1976 година насам в Невада да са извършени само 12 екзекуции.

Ченс Команчи вече е освободен от състава на Стоктън Кингс, за който той игра през последните два сезона. По-рано тази година баскетболистът изигра и един мач в НБА с тима на Портланд Трейл Блейзърс, в който вкара 7 точки.