Бат Сали: Умориха жена ми!

Общество
12:53 - 15 Юли 2020
13998
Бат Сали: Умориха жена ми!

Култовият Бат Сали, бившият депутат Александър Методиев, който остана вдовец вчера, след като съпругата му Виолета беше покосена от COVID-19, е бесен на лекарите в родния Самоков. Ромският лидер смята, че провинциалните доктори са объркали лечението на жена му, а когато я е закарал в столична болница, вече е било твърде късно.

Наши източници в рилския град твърдят, че в местната болница цари известна паника, тъй като докторите се притесняват от лична вендета. Методиев е известен с невъздържания си темперамент и в миналото Върховният касационен съд му наложи административно наказание от 3000 лв. заради нападение на полицаи с депутатска карта в ръка.

"Само това ни липсва, да ни обсадят тълпи разярени братя от махалата", опасявали се хората в бели престилки.

Иначе теорията на Сали, че в Самоковската болница са уморили жена му, може и да не са предизвикани само от гняв и скръб, а да имат и съвсем реален повод, твърдят местни. Провинциалните лекари изобщо не обърнали внимание на факта, че Виолета има флебит и тежки проблеми с кръвоносните съдове, което в крайна сметка се оказало фатално.

Покойната съпруга на Александър беше стълб на голямото му семейство и на ромската общност, известна с кулинарните си умения. Миналата година японска телевизия дори засне кратък документален филм за бита на циганската фамилия в Самоков.

Японски документалисти направиха филм за семейството на ексдепутата