Батков: Конгрес да реши оставката на Михайлов и избор на нов президент

"Крайно време е да се приложи законът за футболното хулиганство", настоява ексшефът на "Левски"

Спорт
09:07 - 17 Октомври 2019
1716
Батков: Конгрес да реши оставката на Михайлов и избор на нов президент

„Въпросът с оставката на Борислав Михайлов трябва да бъде решен на конгрес. Основното е да се отчете период от време, преди всичко и най-вече да се избере президент.“, заяви в тв ефира бившият собственик на ПФК „Левски“ Тодор Батков.

Адвокатът призна, че не познава устава, но смята ,че някой от заместниците има мандата, доверието, да управлява БФС до края на пълния мандат - 2022 г.

„Мисля, че е нормално и логично оставката да бъде приета от Изпълкома и веднага да се пристъпи към свикване на конгрес“, обобщи Батков.

Той бе категоричен, че по-неприятният резултат от расисткия скандал на мача е дискредитирането ни,  което като нация, като народ, като граждани изживяваме.

Батков обаче подметна, че „основната идея беше да бъде постигната така желаната от някои големи клубове промяна в БФС“.

Eксшефът на "Левски" е на мнение, че не бива да се анатемосва  Боби Михайлов, защото е поел БФС в един много тежък момент, след скандала с ръководството начело с Иван Славков и наложеното му наказание, каза той.

Някой трябва да се хване и да приложи закона за футболното хулиганство, категоричен е Батков. 

Законът предвижда една облекчена процедура - при доказано противоправно поведение в рамките на стадиона, изразяващо се в използване на пиротехнически средства, прояви на расизъм, просто се забранява посещението на футболни мачове, отбеляза адвокатът.