БЧК помага на бедни християни и мюсюлмани

Общество
11:06 - 11 Април 2023
1452
БЧК помага на бедни християни и мюсюлмани

Хранителни пакети за предстоящите празници Великден и Рамазан Байрам ще получат 120 християни и мюсюлмани в неравностойно положение от Кърджали.

Кампанията „От хората за хората 2023“ е дело на доброволците от "Екип 254" и се реализира за поредна година, каза за БТА Светломира Димитрова, директор на секретариата на Областния съвет на Българския Червен кръст (БЧК) в Кърджали.

Тя уточни, че хранителните продукти ще бъдат раздадени в рамките на днешния ден, а на подпомагане подлежат хора от картотеката на „Екип 254“ – в неравностойно положение, възрастни и самотни с ниски пенсии, хора с решения от трудово-експертните лекарски комисии, многодетни семейства. Подпомаганите ще получат над 10 хранителни продукти, сред които олио, брашно, ориз, сол, захар, както и козунак.

Светломира Димитрова коментира още, че през 2022 г. в традиционната великденска кампания на БЧК в Кърджали са били подпомогнати 106 граждани в неравностойно положение, както и 14 многодетни семейства. Тя допълни, че кампанията за пореден път се реализира благодарение на проявения дарителски жест от страна на дългогодишни партньори и граждани.