БЧК помага на пострадалите при пожарите у нас

От "Кока-Кола" дариха 10 палета минерална вода

Новини
14:29 - 18 Юли 2024
756
БЧК помага на пострадалите при пожарите у нас

Българският червен кръст (БЧК) помага на пострадалите при пожарите у нас, съобщават от организацията.

Доброволците от БЧК-Ямбол подпомагат дейностите на специализираните екипи, координират действията си с Регионалните дирекции "Пожарна безопасност и защита на населението", представителите на МВР и на Горското стопанство.

Екипите на БЧК оказват психосоциална подкрепа на пострадалите. В следващите три дни, ще бъдат предоставяни хранителни пакети и вода в специално разкрития пункт, които се намира в кметството на село Воден. Очаква се и дарение на 5 палета с минерална вода от по 1,5 литра.

Екипи на БЧК-Пловдив, съвместно с представители на кметството на с. Отец Паисиево, и на местното население предоставят вода и храна на пострадалото население и специализираните екипи, работещи на терен. Извършва се оценка на нуждите. Допълнително 10 палета по 1.5 л. минерална вода ще бъдат дарени на областната червенокръстка организация от "Михалково" АД, които също ще бъдат предоставени на нуждаещите се.

10 палета минерална вода "Банкя" по 1.5 л., осигурена от "Кока-Кола" - България също ще бъдат доставени на БЧК за нуждаещите се.

Българският Червен кръст е в постоянна комуникация и координация с местните власти, институциите и службите, работещи на терен. Организацията има готовност, при необходимост, да предостави и други материали от първа необходимост от бедствения си резерв.