БЧК пусна мобилно приложение за първа помощ

Общество
14:45 - 18 Януари 2021
1660
БЧК пусна мобилно приложение за първа помощ

Ново безплатно приложение за оказване на първа помощ в критични ситуации пусна Българският червен кръст. То е много лесно за достъп и полезно с информация. Достъпно е в Google Play с името „БЧК Първа Помощ“ и може да се използва от потребители на мобилни телефони с Android.

Заложени са 15 критични ситуации, в които нагледно са представени лесните стъпки за справяне с тях. Те са свързани с алергии, клинична смърт, задавяне, изгаряне, инсулт или инфаркт, съобщи Десислава Тодорова от БМЧК – Бургас:

„Потребителите на приложението ще могат да оказват спешна помощ при нараняване на главата, рани, травми на гръбнака, травми на кости или стави, при хипогликемия и шок. Налична е и информация за това как да се премести пострадал човек, как да се спре кръвотечение и как да се действа, когато има човек в безсъзнание. Най–важното е в критична ситуация е да запазим спокойствие, да се погрижим за собствената си безопасност и да действаме в помощ на пострадалия, като своевременно потърсим и помощ на тел. 112.“

Приложението „БЧК Първа помощ“ може да се използва и в зони без Интернет. След изтеглянето му, клиповете с насоки за оказване на първа помощ са достъпни за гледане още със стартирането, дори без налична интернет връзка.

Може да го намерите в Google Play с думите: БЧК Първа Помощ

или на линк: https://play.google.com/store/apps/details?id=bg.redcross.first_aid_app.