„Алтернатива за Германия“ отрече да получава пари от Русия

Русия
16:35 - 08 Април 2024
1595
„Алтернатива за Германия“ отрече да получава пари от Русия

Депутат от крайнодясната „Алтернатива за Германия“ заяви, че не е извършвал нарушения, след като се появи информация, че е получавал пари от проруска медийна платформа, съобщи днес партията, цитирана от Ройтерс.

Петър Бистрон, депутат в германския парламент и кандидат на „Алтернатива за Германия“ за изборите за Европейски парламент, категорично отхвърли твърденията, каза пред Ройтерс говорител на АзГ. 

Ръководството на партията започна разследване и затова призовава всички, които твърдят, че имат доказателства, да се включат в разследването. Към този момент ръководството на партията трябва да смята Бистрон за невинен, допълни той. 

Германското списание „Шпигел“ и чешкият вестник „Деник Ен“ съобщиха, че Бистрон е получавал пари от портала „Гласът на Европа“. В края на миналия месец чешкото правителство санкционира администраторите на платформата заради подозрения в руско влияние. 

„Алтернатива за Германия“, която има 78 от 735 места в германския парламент, води в проучванията в няколко по-бедни, постиндустриални източни провинции, където нейната позиция срещу мигрантите и установеното ръководство печели подкрепа. Тя се противопоставя на подкрепата на Германия за Украйна във войната, информира БТА.