„Амазон” продава къщи за $20 000 с безплатна доставка

Жилищата могат да се сглобят от собствениците за два-три дни

Техномания
14:27 - 29 Май 2019
67609
„Амазон” продава къщи за $20 000 с безплатна доставка

„Амазон” продава цели къщи на цена по-малко от $20 000, при това с безплатна доставка. Предложенията включват странни, но предизвикващи интерес хижи и домове за продажба в интернет гиганта. Трябва обаче да се има предвид, че макар цените да са шокиращо ниски, често има допълнителни разходи и значителни недостатъци.

Създаването на сглобяемите и модулни жилища – домове, предварително построени във фабрики, има своя нов момент. От 2013 до 2018 г. приходите на индустрията са нараснали на годишна база с 8,6 на сто до близо 10,5 милиарда долара, включително ръст от 4,1 процента само през 2018 г., според проучвателната компания IBIS World.

Тези често малки домове, по-рано асоциирани с Dwell и други списания и уебсайтове за подслон, сега достигнаха „Амазон” и очевидно се продават там. Много сайтове за недвижими имоти съобщиха, че сглобяема хижа от 52 кв.м на цена 7,250 долара, за която самите производители твърдят, че може да бъде построена за 8 часа и доставена безплатно от „Амазон”, е била продадена. (Последваха съобщения, че домът е бил върнат обратно за пазара за продажба, както и предупреждения от потребители и публични подигравки.)

И това съвсем не е единствената къща за продажба на интернет гиганта – някои могат дори да станат постоянни жилища. Не съм изненадан да видя къщи за продажба в „Амазон”, казва експерт по продажбите. Според него продажбата онлайн на тези къщи представя едно ново ниво на възможности за търговците да достигнат до потребители, които са  извън техния местен район. „Има няколко къщи за продажба, като цените варират от няколко хиляди до десетки хиляди долара“, обяснява експертът.

Ето и някои от сглобяемите жилижа:

Lillevilla Allwood Getaway Cabin от 89 кв.м за 19 хил. долара

Компанията твърди, че тази хижа е достатъчно голяма, за да може да се използва като лятна къща, домашен офис или дори самостоятелна търговска сграда. И че дори ако се направят някои полезни подобрения, може да се превърне в жилище. Разбира се, това ще изисква допълнителни разходи и компанията отбелязва, че ако живеете при по-студен климат, ще имате нужда да добавите  изолация. Според фирмата двама възрастни може да сглобят тази къща за два-три дена.

Ecohousemart Timber Home с площ 304,8 км.м за около $40 000

Тази модерна структура, направена от  северен смърч, е “проектирана като салон“,  който може да се използва като къща с много гъвкавост във вътрешното оформление. Компанията отбелязва, че един „опитен архитект може да я превърне в постоянно жилище“. С допълнителна цена, разбира се.

Lillevilla Escape от 34,4 кв.м за около 5000 долара

Компанията казва, че тази къщичка е по-добре приспособена за вашето „хоби, за инструменти и консумативи за градина или басейн“ или “просто едно убежище в задния ви двор“. И като повечето от тези къщи тази ниска цена, която включва безплатна доставка, е само отправна точка – ако искате да добавите изолация, също както и основи, това ще бъде допълнително.