„Ъпсурт” се разпадна официално

Ицо Хазарта твърди, че е дарил 70 000 лева от депутатската си заплата за кауза

Новини
13:44 - 18 Май 2023
5655
„Ъпсурт” се разпадна официално

Слуховете за края на „Ъпсурт” витаят от няколко години, въпреки че Ицо Хазарта многократно твърдеше, че между него, Буч и Бате Венци няма проблеми и си остават трио. Те вече са разделени официално и не го крият. На страницата на групата има снимки само на Бате Венци и Хазарта, Буч отсъства от фотосите от 2019 г. насам. Последните им кадри като трио са от 2017 г.

„Доста жълта новина, дори кафява бих казал! Това не е вярно и отричам такова твърдение, че се разпадаме”, заяви ядосано Ицо Хазарта преди време, когато вече групата се е била разтурила.

Няма изненада в това, че причината за разкола в „Ъпсурт” са парите. Амбициозният Ицо искал групата да работи по-активно, да приема повече участия и съответно да печелят повече. Преди няколко години самият Хазарт започна да се изявява и соло, като ходи и по самостоятелни участия. По същото време влезе и в политиката. Христо Петров, по-известен с професионалния си псевдоним Ицо Хазарта, пристана на „Продължаваме промяната” през 2021 г. и оттогава е неизменно депутат, пише "Уикенд".

Тогава рапърът написа публикация как има хубав живот, жена и деца и от доста време изкарва добри пари от бизнеса си, а песните на „Ъпсурт” от години ги знае наизуст половин България. „Даваш интервюта, пишеш статии и статуси, хората ги харесват и ти се радват. Изкарваш пари, гледаш си кефа и си живееш живота. Да, ама в България има много неща, които не ти харесват”, води вътрешен диалог Хазарта/Петров и си задава въпроса: „Променяш ли нещо с тия песни, с тия интервюта и статии?”. След това сподели, че никога не се е опитал да помогне на страната, която му е дала всичко, а той не ѝ е дал нищо. „Седя и си казвам - не се занимавай с идиоти. Да, но идиотите нямат нищо против да се занимават с мен. С децата ми, с близките ми, с приятелите ми. С хората, заради които ме има мен”, така музикантът обясни решението си, което било взето след дълги разговори с Асен Василев, Кирил Петков, техен съмишленик, близките му и други хора, на които се доверява.

Христо Петров твърди, че е дарил цялата си депутатска заплата за каузите, на които той се е посветил, откакто работното му място е сградата на Народното събрание. „Преди година и половина ме избраха за народен представител. Един известен български журналист тогава написа, че ще се откажа на втората седмица. Година и половина „нямаш опит”, „това не ти е сцената” и любимото ми – „продаде се”.

Година и половина по-късно: осиновените имат готов и внесен законопроект за правото им на информация за техния биологичен произход - внесе го неопитният, докато опитните политици ги лъгаха с десетилетия; непълнолетните, които си загубят личната карта, няма повече да бъдат показвани като маймуни из сайтовете на общините (забележете - с адреси и ЕГН!) – неопитният подаде сигнали навсякъде, вдигна шум по медиите и институциите си свършиха работата; неопитният запука кметовете на „Надежда“ и „Люлин“ с въпроси за паркингите - колко пари взехте и какво построихте? Опитните му се присмяха, но се и разбързаха, та в крайна сметка паркинги май ще има; неопитният не подкрепи задължителната покупка на американски реактори за Козлодуй, нито покупката на американски самолети на хартия, нито войната на един руски психопат и масов убиец - просто защото нито едно от тези неща не е добро за България; десетки дни, прекарани с изоставените деца в къщичките ЦНСТ (Център за настаняване от семеен тип - б.р.). Частни учителки по български, английски и рисуване в 5 къщички, скоро и в още 4. Екскурзии, морски лагери, театри, забавления и образователни инициативи за стотици български деца, както и помощ за онези, които се грижат за тях. Проблеми, които виждам с очите си на място и намирам начини да решавам – като човек и като народен представител. Сдружение „Един българин”, което създадох, вече променя детски съдби. Цялата си депутатска заплата давам за тая кауза - до стотинка. Вече над 70 000 лева. Не защото не ми трябват - повярвайте ми, много добре биха ми дошли. Правя го, защото знам, че така е правилно. Правя го, за да видят хората, че помията няма сама да си тръгне, без всеки от нас да жертва нещо. Боря се с милиардери, купуващи гласове и отнемащи животи. Зарязах прекрасен живот, за да се опитам да помогна. И няма да се откажа, а ще покажа на хората, че има как да бъде различно”, многословен е Христо Петров, който съчетава певческата си кариера със заседанията в Народното събрание.

Не е ясно дали Хазарта и Венци са накарали Буч да напусне, или той сам е пожелал да се отдели и да се отдаде на солова кариера. „За мен лично нищо необичайно не се е случило. Случва се и в най-добрите семейства. Раздялата беше по взаимно съгласие. Може би нещата са се поизчерпали, може би и на мен не ми харесваше посоката, в която се развиват нещата. Започна да се говори за групата само като за бизнес, няма лошо в това, но аз имам принципи и не всичко е пари. И така поизчерпа ми се тръпката, не сме се карали, не сме се били”, заяви преди време Буч, който след 23 години на сцената се отдаде на солова кариера, но почти никой не чува нищо за него.

„Ъпсурт” вече са дует

„Ъпсурт” вече е дует. Това мога да кажа”, лаконичен е Буч, който подчерта, че не желае да влиза в публични конфликти с бившите си партньори. Те си изяснили всичко, което имали да си кажат, и вече са приключили с отношенията си. Край с „Ъпсурт”, каквито ги познавахме!