„Български пощи” отива при Калина Константинова

Общество
11:49 - 17 Март 2022
2366
„Български пощи” отива при Калина Константинова

На първо четене депутатите приеха прехвърлянето на "Български пощи" от министъра на транспорта към вицепремиер, определен от Министерски съвет.

В случая това ще бъде Калина Константинова.

От опозицията видяха опит на управляващите да избегнат конфликт на интереси на министъра на транспорта, който управлява частната спедиторска фирма "Еконт".

Управляващите защитиха предложението си с мотива, че това е част от административната реформа.

"Български пощи" са част от критичната инфраструктура на страната. Това е част от административната реформа. "Български пощи" трябва се управлява на ново ниво. Обикновено частните оператори ползват "Български пощи", заяви Благовест Белев, депутат от пг на ПП.

Решението не беше прието с възторг от ГЕРБ и "Възраждане".

"Ние от "Възраждане" сме против. Не става ясно кой ще носи отговорност за български пощи. Липсва визия за бъдещето на български пощи. Разбирам вносителите, все пак техен спонсор е господин Събев", заявиха от партията.

"Цялата идея на законопроекта е да се избегне конфликта на интереси на министъра ня транспорта. А как се избягва възможността за търговията с влияние, защото работят заедно в МС", коментира Христо Гаджев - депутат от ПГ на ГЕРБ.