„Бенфика” се подсили с бразилец

Футбол
10:15 - 21 Юни 2022
2009
„Бенфика” се подсили с бразилец

Бенфика привлече Давид Нереш от Шахтьор (Донецк) с договор за пет години, съобщават от португалския футболен клуб. Според медии в страната, трансферът на 25-годишното бразилско крило е на стойност 15,3 милиона евро.

Нереш направи име по време на петгодишния си престой в Аякс, за който вкара 47 гола и подаде за още 34 в 180 мача във всички турнири. Бразилецът бе привлечен от Шахтьор през януари, но така и не записа официален мач за отбора заради започналата месец по-късно руска военна инвазия на украинска територия.

"Радвам се, че отново съм в държава, в която говорят португалски. Много съм доволен от този трансфер, тъй като Бенфика е голям клуб не само в Европа, а и в света. Най-важното е, че ще имам отново възможност да правя това, което обичам най-много - да играя футбол", заяви Нереш по време на представянето си.

"Надявам се да се адаптирам възможно най-бързо. Живях пет години в Нидерландия, където езикът и климатът са тотално различни. Тук, в Португалия, разполагам с всичко, което ми е познато", допълни бразилецът.