„Биограф“ посвети брой на Нери Терзиева

Новини
15:18 - 08 Юли 2022
4267
„Биограф“ посвети брой на Нери Терзиева

„Професионализъм без компромиси, обич без остатък“ – под това мото юлският брой на „Биограф” разказва за Нери Терзиева, която внезапно си отиде от този свят през юни. Най-четеното българско списание постави непрежалимата Нери на корицата на новия си брой, който от събота е в продажба в цялата страна.

Очеркът за емблематичната телевизионна журналистка, написан от нейния колега Антон Стефанов, се допълва от спомени за нея от партньора й от легендарния „Екип 1“ Асен Агов, от режисьорката Иглика Трифонова и от близката й приятелка Валентина Радинска.

„Със 130-ата си корица отдаваме почит към личност, която принадлежи на отиваща си епоха в нашата журналистика. Тя беше друга порода човек - енергична и пълна с идеи, лоялна и последователна, добросърдечна и жертвоготовна, но и скромна и чужда на каквато и да било суета. Дано успеем да вдъхновим нови и млади последователи на Нери“, пише в редакционния увод на списанието, което е на пазара от 12 юли.

В допълнение към спомените за обичаната пловдивчанка „Биограф“ интервюира и нейната колежка от „Екип 2“ Емилия Иванова, както и друга емблематична водеща от близкото минало – Екатерина Генова от „Ах, тези муцуни“. Списанието припомня и славната житейска и професионална биография на именитата италианска журналистка и писателка Ориана Фалачи.

Голямо интервю с най-известния баскитарист в България – Веселин Веселинов-Еко, част от бендовете на Лили Иванова и Стефан Вълдобрев, очерци за американския президент Хари Труман („Човекът, който натисна червеното копче“) и за чеченския лидер Рамзан Кадиров („Готов да умре за Путин“), както и за легендарния комита Ванче Михайлов допълват богатото съдържание на юлския том №130. Цената на луксозното издание все още е непроменена – само 8 лева.