„Бон-Бон” подарява Алиса на сираци

Култура
15:20 - 04 Юни 2019
4583
„Бон-Бон” подарява Алиса на сираци

Чудесен подарък по повод Деня на детето подготвят Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Детска вокална група „Бон-Бон". Те ще зарадват сираци от София, Перник и Пловдив с хитовия мюзикъл “Алиса в Огледалния свят". Инициативата е част от Националната кампания „Мисията е възможна“, свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България. Събитието ще се проведе на 5 юни (сряда) от 13 часа в Сити Марк Арт Център.

В спектакъла ще се включат и дамите от ClassicArt  квартет, които свирят на живо на всяко представление на "Алиса".

Повод за спектакъла е Международният ден на детето – 1 юни. "Бонбоните" традиционно подкрепят и се включват в кампании за своите връстници - тези на UNICEF, ежегодната Българска Коледа, концерти за информираност за аутизма и много други.

Представлението ще гледат  ученици от Средно училище „Димитър Матевски“ в Пловдив и Комплекса за социални услуги „Св. Св. Константин и Елена“ в града под тепетата, които ще изпълнят на живо Песента за приятелството, превърнала се в химн на кампанията „Мисията е възможна“.

Покана да присъстват на мюзикъла получиха деца от социални услуги в София и Перник, както и ученици от 2-ро СУ „Акад. Емилиян Станев“ и 51-о СУ „Елисавета Багряна“ в София.