„Черният петък“ - 7 неща, които продавачите не искат да знаете

Ако плащате в брой, ще похарчите по-малко

Топ
13:30 - 28 Ноември 2019
2999
„Черният петък“ - 7 неща, които продавачите не искат да знаете

„Черният петък“ през 2018 г. беше най-печелившият ден за търговците на дребно по целия свят, генерирайки огромен приход от 7,9 милиарда долара само за търговците на дребно в САЩ. Но този рекорд се очаква да бъде счупен тази година.

Макар че мнозина очакват сензационни отстъпки, търговците имат множество трикове и тайни, за които се надяват, че никога няма да разберете. Македонският портал Kafepauza.mk издава кои са те.

1. Ексклузивните промоции и не са чак толкова ексклузивни

Ако установите, че определени оферти са ексклузивни или в ограничени количества, не бързайте да вярвате. Благодарение на тези условия купувачите са склонни да купуват неща, от които не се нуждаят, само защото се страхуват, че ще пропуснат ефектното предложение.

2. „Черният петък“ всъщност ще ви накара да похарчите повече пари, за да „спестите повече“

По-конкретно, много магазини предлагат допълнителни отстъпки, ако купувате повече артикули. Но това е само още един психологически капан, който ви кара да харчите повече пари.

3. Продуктите не се продават толкова бързо, колкото си мислите

Въпреки че може да мислите, че всичко, което планирате да закупите, ще изчезне със скоростта на светлината, докато стигнете до магазина, не се притеснявайте. Повечето магазини имат допълнителни запаси и не всеки влиза в него, за да купи точно това, което ви трябва на вас.

4. Бижутата ще бъдат по-евтини няколко седмици след „Черния петък“

Според проучване повече бижута се продават преди новогодишните и коледните празници, а по-късно през януари продажбите драстично падат. Затова златотърсачите и другите търговци на бижута запазват най-добрите отстъпки за началото на следващата година.

5. Плащате една и съща цена всяка година

Ако смятате, че офертите се подобряват от година на година - лъжете се. Според проучване, проведено през 2014 г., 93% от магазините през този ден всяка година са имали еднакви цени за определени продукти. С други думи, ако купувате неща, от които не се нуждаете в момента, но ще използвате в бъдеще, не се колебайте да изчакате нови отстъпки.

6. Най-големите намаления са запазени за непопулярни продукти

Това е възможност за продавачите да се отърват от това, което не са успели да продадат през годината.

7. Ако плащате в брой, ще харчите по-малко

Най-добре е да оставите картата вкъщи по време на пазаруването. Ако имате само определена сума пари в себе си, вероятно няма да можете да похарчите повече от предвиденото.