„Черно море” удави „Славия”

Футбол
21:39 - 17 Юли 2022
3913
„Черно море” удави „Славия”

„Черно море” записа втора победа в първа футболна лига. На стадион "Тича" във Варна "моряците" надделяха над „Славия” с 1:0 и са с пълен актив от точки след първите два кръга. Единственият гол в мача вкара Матиас Курьор през втората част. Столичани са с един успех и едно поражение.

Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, в което не нанесоха нито един точен удар. Първата ситуация в мача бе за гостите, но Людовик Соарес стреля неточно. В 13-та минута Николай Златев би от 20-тина метра, но топката премина встрани от вратата на Славия.

В 40-та минута отново Николай Златев стреля опасно, но топката премина на сантиметри над вратата. В 45-та минута бе най-чистото положение през първата част. Мазир Сула изведе Матиас Курьор отляво, той навлезе в наказателното поле на гостите и стреля, но за късмет на "белите" топката премина встрани от вратата.

В 49-та минута Славия можеше да открие резултата. Иван Минчев стреля много опасно от пряк свободен удар, фронтално срещу вратата на домакините, но вратарят Иван Дюлгеров показа отлична реакция и изби топката в корнер. В 54-та минута Черно море откри резултата. Мазир Сула изведе в отлична позиция отляво в наказателното поле на гостите Матиас Курьор, който технично прокара топката между краката на вратаря Светослав Вуцов и вкара за 1:0.

В 71-та минута гостите можеха да изравнят резултата, но вратарят Иван Дюлгеров успя да избие топката след силен удар на Кемело Нгуена. В 75-та минута Йон Бакеро бе намерен в отлична позиция в наказателното поле на Черно море, но стреля много неточно. В 85-та минута Иван Дюлгеров успя да избие топката след опасен удар на национала Радослав Кирилов.