„Червеният” милионер Бенчо Бенчев обвинен като ятак на Митьо Очите

Общинският съветник ще отговаря и за държане на боеприпаси и огнестрелно оръжие без разрешителни

Топ
12:52 - 11 Септември 2019 (обновена)
5374
„Червеният” милионер Бенчо Бенчев обвинен като ятак на Митьо Очите

Районната прокуратура в Бургас ще внесе обвинителен акт срещу общинския съветник Бенчо Бенчев заради наркобоса Митьо Очите. Новината съобщиха от държавното обвинение в морския град.

Милионерът, доскоро от управата на БСП в Бургас, се сдоби с общо три обвинения.

Първото е за това, че в периода от 2 до 4 август 2018 г. в Гърция и Турция спомогнал на Митьо Очите да избегне и да бъде осуетено наказателно преследване. На 2 август Бенчев е  транспортирал с лек автомобил Димитър Желязков от Солун, през границата между  Гърция и Турция в Истанбул.

Освен това му предоставил хотелска стая, резервирана на името на Бенчев. Прокуратурата обаче уточнява, ме обвиняемият Бенчев не се е споразумял с Димитър Желязков преди  извършването на самото престъпление – превеждането през граница и предоставянето на хотелска стая на несебърския Ал Капоне.

Бенчев е обвинен и за това, че на 05.08.2018 г. в спалнята на дома си държал 57 фабрични патрона, представляващи боеприпаси по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, без да има надлежно разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Общинарят ще отговаря и за това, че на същата дата отново в спалнята си държал ловна карабина и 100 броя боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 броя боеприпаси за тях, като не взел необходимите мерки за сигурност и мерките, предвидени в надлежните законови правилници, наредби или инструкции – престъпление по чл.338 ал.І от НК.

„Червеният” баровец и зам.-шеф на Общинския съвет се прочу като собственик на уникален поръчков "Ролс-Ройс" за 200 000 евро.

Бизнесменът, който се занимава със зърно производство и строителство от години, разказва, че няма от какво да се страхува. Изкарвал си парите с честен труд, последователен бил и в политиката.

„Аз съм член на централното ръководство на Съюза на пенсионерите, не знам дали знаете, за пенсионерите съм правил толкова много, дал съм собствени средства, отопление през зимата, покриви правих на един клуб -12 хиляди лева, постоянно им помагам финансово, аз живея с пенсионерите, даже са моя кауза”, коментира преди време Бенчо Бенчев.