„Дарителят” Ивайло Пенчев възмути лекарите от Александровска болница

Новини
16:00 - 16 Март 2020
22460
„Дарителят” Ивайло Пенчев възмути лекарите от Александровска болница

Бизнесменът със спорна репутация Ивайло Пенчев, бос на най-голямата компания за стени за катерене в света „Уолтопия”, възмути лекарите от държавната Александровска болница с поставяне на нагло условие за бъдещото дарение.

Пенчев оповести, че ще дари 222 000 лева на софийската болница за закупуване на респираторни апарати, ключови за оцеляване на заразените с коронавирус, които минават болестта най-тежко, но под условие. Баровецът с червеното „Ламборджини” щял да направи дарението само при положение, че служителите на фирмата му „Уолтопия” и техните семейства ще получават достъп до апаратите с предимство.

„Това е абсурд! Не могат да се поставят подобни нагли условия в разгара на световна пандемия. Какво иска да каже г-н Пенчев – че откупува за фирмата си държавната болница, ли? Това условия категорично няма да бъде прието.

Г-н Пенчев може да пренасочи купените от него респираторни апарати към някоя частна клиника”, коментира пред Lupa.bg лекар от Александровска болница. Според думите му, всички негови колеги, както и целия медицински състав в лечебницата били изключително възмутени от „дарението” на гологлавия баровец.

Ивайло Пенчев получи оферта - даряват му 5 хиляди лева за присаждане на коса, но с условието повече да не се изказва

„Частен предприемач не може да налага правила за работа в държавна болница. Ако иска да направи дарението, нека го направи, но без условия. Подобно предложение е обида към всички лекари и доброволци, които се борят с епидемията, както и към цялата страна”, гневят се от лечебницата.

В социалните мрежи също емнаха наглеца Пенчев. „И аз искам да направя дарение за г-н Пенчев. Ще му даря 5 хиляди лева, за да си присади коса в Турция, но с условието никога повече да не се изказва – даже и за скално катерене!”, гласи едно от остроумните подмятания по адрес на арогантния богаташ.