„Емирейтс“ с над 1 милиард долара загуба през изминалата година

Новини
15:34 - 13 Май 2022
1290
„Емирейтс“ с над 1 милиард долара загуба през изминалата година

Авиационната компания "Емирейтс" (Emirates), националният превозвач на Обединените арабски емирства (ОАЕ) обяви, че през изминалата фискална година е загубила 1,1 милиарда долара, което е подобрение с 80 процента спрямо отчетените резултати през 2020 г., съобщи Асошиейтед прес.

На годишна база през 2021 г. приходите на компанията са се увеличили с 91 процента, достигайки 16,1 милиарда долара.

Докато "Емирейтс" бавно се измъква от проблемите на бранша, породени от пандемията от коронавирус, основният му център - международното летище в Дубай остава най-натовареното по отношение на международните пътувания.

Компанията очаква да постигне печалба през настоящата година. Плановете ѝ също така включват да започне да изплаща на своя акционер - правителството на Дубай, част от 4-те милиарда долара, които емирството й отпусна като помощ за справяне с последствията от пандемията.

Председателят и главен изпълнителен директор на "Емирейтс", шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, каза, че възстановяването на бизнес резултатите на авиопревозвача се е ускорило през втората половина на настоящата фискална година, в резултат на възобновяването на търсенето на пътувания.