„Епъл“: Новите айфони от висок клас ще се забавят

Фабриката в Чжънчжоу работи с намален капацитет заради огнища на КОВИД-19

Новини
15:43 - 07 Ноември 2022
2279
„Епъл“: Новите айфони от висок клас ще се забавят

„Епъл“ предупреди своите клиенти, че ще е необходимо да изчакат, за да получат най-новите си модели айфони, след като ограничения свързани с коронавируса бяха наложени на фабрика на подизпълнител в централната част на Китай, предаде АП.

В съобщението на компанията късно вчера не бяха посочени подробности, но бе отбелязано, че фабриката, управлявана от „Фокскон“ в централния град Чжънчжоу, „работи със значително намален капацитет“.

„В момента очакваме доставките на Айфон 14 Про (iPhone 14 Pro) и Айфон 14 Про Макс (iPhone 14 Pro Max) да бъдат по-малко, отколкото очаквахме по-рано“, посочват още от компанията подизпълнител.

„Клиентите ще трябва да изчакат по-дълго, за да получат поръчките си.“

„Фокскон“ (Foxconn Technology Group) каза по-рано, че е наложила антивирусни мерки във фабриката в Чжънчжоу заради огнища на КОВИД-19.

Миналата седмица достъпът до индустриалната зона, където се намира фабриката, беше спрян за една седмица след скока на инфекциите в Чжънчжоу.

„Фокскон“ каза в изявление, че преразглежда перспективите си за тримесечието надолу поради блокирането.

В публикация в популярната в Китай социална мрежа „УиЧат“ от завода в Чжънчжоу посочиха че системата на затворен цикъл ще ограничи пътуването на нейните служители между спалните им помещения и фабричната зона, с цел да се управляват по-добре рисковете от предаване на заразата.

Последното тримесечие на годината обикновено е натоварен сезон за компании като „Фокскон“, тъй като те увеличават производството преди си преди празниците.

„Ние работим в тясно сътрудничество с нашия доставчик, за да се върнем към нормалните производствени нива, като същевременно гарантираме здравето и безопасността на всеки работник“, се посочва още в съобщението на „Епъл“.