„Фермата” прегази „Игри на волята”

Би Ти Ви дръпна солидно пред Нова тв на старта на реалити форматите

Новини
18:57 - 07 Септември 2019
52166
„Фермата” прегази „Игри на волята”

Би Ти Ви нанесе тежък удар на конкурентната Нова тв в битката между частните телевизии в жанра „реалити шоу”. Вчера двата най-гледани тв канала в България стартираха по едно и също време реалити форматите си „Фермата” и „Игри на волята”.

Иван и Андрей стартираха петото издание на "Фермата" със смайващо висок рейтинг

Според рейтингите от пийпълметрията, отчитани от ГАРБ, приключенското шоу „Фермата”, продуцирано от Иван и Андрей, е събрало почти 2,5 пъти по-голяма аудитория от конкурентното предаване „Игри на волята”.

Според Би Ти Ви, шоуто им е гледано от 41,4% от всички зрители, докато „Игри на волята” е наблюдавано от 19,3%, или от почти2,5 пъти по-малка аудитория. За удобство на рекламодателите си, от Би Ти Ви са изчислили в графиката си точния процент – „Фермата” е гледана със 115% повече зрители от „Игри на волята”.

Според данните на ГАРБ, "Фермата" размазва "Игри на волята". Снимка: Би Ти Ви

„Пикът на зрителския интерес за петия сезон на „Фермата” е регистриран около 21,25 ч. - тогава близо 1,1 милиона зрители са проследили обявяването на първия дуел във „Фермата“, който ще се играе в понеделник, 9 септември, от 20,00 часа”, пише в сайта на Би Ти Ви.

Неутрални медийни наблюдатели също признават, че ветераните от „Фермата” са прегазили конкурентното реалити „Игри на волята” с необичайно висока преднина.

Едно от възможните обяснения е, че дебютното предаване на Нова тв „Игри на волята” се забърка в титаничен екоскандал това лято. В края на месец юли продукцията на Нико Тупарев талибански нахлу и изсече де що има дървета и растителност в защитения природен парк Странджа, за да си осигури достъп до една от малкото останали девствени пясъчни ивици на Юг от Бургас – плажът „Листи” край Синеморец. Оператори и участници в шоуто пък унищожиха вписаните в Червената книга растения от вида „приморски ветрогон”. Въпреки талибанщината на хората на Тупарев, продуцентът не бе санкциониран, но пък си навлече гнева на природозащитниците, които му спретнаха тежък, но заслужен „черен пиар” в социалната мрежа Фейсбук.

Александра Сърчаджиева, водеща на шоуто "Игри на волята" по Нова тв.

За толкова нисък рейтинг ли бяха съсипани природен парк "Странджа" и девствения плаж "Листи", питат се природозащитници. Снимки: Да запазим Корал