„Фолксваген“ инвестира 1 милиард евро в нов център в Китай

Новини
16:13 - 20 Април 2023
1909
„Фолксваген“ инвестира 1 милиард евро в нов център в Китай

„Фолксваген“ ще инвестира около 1 милиард евро за създаване на нов център за разработка, иновации и доставки в Китай, обяви Volkswagen Group във вторник на текущото изложение Auto Shanghai 2023, предаде Китайската информационна агенция Цинхуа. 

Новият център, с името на проекта 100% TechCo, ще бъде създаден в Хефей, столицата на източната китайска провинция Анхуей.

Той ще комбинира екипи за изследване и развитие на превозни средства и компоненти (R&D) със закупуване, ще използва синергии в процеса на разработка и ще интегрира най-съвременните местни технологии в разработването на продукти на ранен етап, казаха от компанията.

Очаква се центърът да бъде пуснат в началото на 2024 г. и ще включва повече от 2000 служители от отдела за доставки и научноизследователска и развойна дейност. Очаква се постепенно да съкрати времето за разработка на нови продукти и технологии с около 30 процента.

„Чрез последователно обединяване на капацитета за разработка и доставки, както и интегриране на местни доставчици на ранен етап, ние значително ще ускорим темпото на развитие. Това също ще засили ефективността на сътрудничеството за нашето съвместно предприятие и ще увеличи нашата рентабилност“, каза Ралф Брандщатер, председател и главен изпълнителен директор на Volkswagen Group China.

Създаването на 100% Tech Co е важна стъпка от стратегията на компанията „в Китай, за Китай“, според Брандщатер.

Базиран в Хефей, Volkswagen Anhui е първото съвместно предприятие на Volkswagen Group в Китай, което се фокусира върху научноизследователската и развойна дейност и производството на нови енергийни превозни средства.