„Фолксваген” с нов шеф

Актуални новини
12:22 - 09 Юни 2020
3037
„Фолксваген” с нов шеф

Volkswagen Group анонсира кадрови промени в ръководните постове на двете си основни подразделения- марката Volkswagen и групата като цяло.

Основаната новина е свързана с това, че от 1 юли тази година марката Volkswagen ще има нов изпълнителен директор- Ралф Брандщетер, който към момента изпълнява длъжността оперативен директор.

От Volkswagen Group споделят също така, че изпълнителният директор на автомобилната група- Херберт Дийс, който към момента заемаше и двете управленчески роли, ще има по-голяма свобода в задълженията си, продължавайки само в ролята си на изпълнителен директор на VW Group.

"Ралф Брандщетер е един от най-опитните мениджъри на компанията", коментира Херберт Дийс. "През последните две години той успешно ръководеше Volkswagen като оперативен директор и изигра основна роля в оформянето на трансформацията на марката".

От групата коментират също така, че на фона на рекордната 2019 година, марката е позиционирана изключително добре за бъдещето. Volkswagen успешно е завършила първата фаза от стратегията си Transform 2025+ и сега е време да започне следващата, а крайната цел е до 2025 година продажбите на електромобили да достигнат минимум 1.5 милиона единици, както и да се премине на ново ниво на дигитализация.